obecný dotaz k nastavení kotle

Rubriky:

Reklama
obecný dotaz k nastavení kotle

pěkný den,
omlouvám se, protože asi to bude stupidní dotaz, ale i když jsem projížděl diskuze, nenašel jsem nic "příbuzného"...

máme novostavbu, patrový dům, všude podlahové topení a všude termostaty v každém pokoji, kotel Immergas victrix zeus superior 26kw, tepelné ztráty někde kolem 7 kw (snad to píšu správně).

nemám problém s topením, je tady velmi příjemně, v obývacím pokoji mi teplota ukazuje nějakých 23 stupňů, chci se ale obecně zeptat, na kolik je optimální nastavení teploty v kotli? měl jsem 45 stupňů a teď, když bylo teplo, jsem to dal na 40. Je to dobře? nebo to nemá vliv z hlediska spotřeby?
jde mi hlavně o úsporu... netuším, jak to vlastně funguje, jestli je lepší nechat vyšší teplotu a nebo nižší... kotel sepíná poměrně často, řekl bych co 15 - 20 minut, ale jak říkám, z hlediska pocitu nemám žádný problém.. dokonce mám pocit, že v podstatě pořád netopíme, že je dům velmi dobře odizolován.. :-)

díky za informace a rady, beru jakoukoliv a omlouvám se, jestli jsem příspěvkem někoho naštval z hlediska dotazu, který tady už určitě byl :-)
David

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.