Bzučení a občasné zajiskření ve stupačkách

Reklama
Bzučení a občasné zajiskření ve stupačkách

Zdravím, mám docela vážný problém, s elektrointalací. Bydlím v panelovém bytě, kde jsou hliníkové rozvody. dnes ráno jsem si všiml, že mi přeskakují jiskry v odsavači par v kuchyni, po odšroubování krytu jsem si všiml, že mi jiskří zem, dotáhl jsem matičku u kostry a přestalo to, cca asi za 2-3 hodiny jiskření opět začalo, nicméně už nepomohlo dotažení, takže jsem vodiče odpojil, ucvakl, oholil a připojil znovu aby byl čistý spoj. Zapojil jsem to přesně tak jak to má být a bylo i před mým zásahem, tzn nulák na N označený na digestoři a fázi na F. Zemnící vodič též na N protože tu je ochrana nulováním a ne zemnícím. prostě klasika. Od momentu kdy jsem to takhle zapojil, se po chvíli začalo jiskřit ve stupačkách kde je veden přívod a voda. Odpojil jsem tedy digestoř že jsem si myslel že jsem něco zvoral ale vrčení a jiskření pokračuje i když přímo vypnu jističem okruh na který je odsavač připojen. Nevím kam se mám obrátit nebo volat ale je mi jasné že tohle bude velký problém. Ještě připíšu že jsem kontroloval všechny zásuvky a vypínače a popřípadě dotáhl, pouze v koupelně v nástěném zrdcadle kde je osvětlení a zásuvka byl věneček vypálený, tak jsem ho vyměnil za nový zapojil a problém stále přetrvává. Mohl by mi někdo poradit co ještě mohu teď udělat? Nebo na koho se obrátit aby mi v neděli přišel na to mrknout? Není to můj byt mám ho v podnájmu, díky moc všem za odpovědi.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.