Prosím o radu

Rubriky:

Reklama
Prosím o radu

Dobrý den měl bych na vás pár dotazu,které bych potřeboal vysvětlit.
Mám kotel vaillant VU 126/3-5 ecoTEC plus a podlahové vytapění na 75 m2 dále eqitermní regulaci a eqitermni reglátor colormatic 400 a problem je v tom že dokat nebyla nastavena eqitermni regulace a nebylo zavedeno venkovní čidlo tak to vše topilo tak jak jsem chtěl.Tedka je venku 4 stupně nad nulou a i když na kotli navolím aby mě šlo do podlahoveho topení 43 stupnu tepla voda tak kotel semnou nekomunikuje a hřeje vodu do podlahy jenom na 36 stupnu což mě je divné???A dávám to za vinu eqitermní regulaci,každý mě říká že je to uspora peněz,ale když vezmu v potaz že kotel mě bude hřat bez regulace na 43 stupnu a vyhřeje mistnost (ted příklad) za 5 hodin a s regulaci to topí o 3 hodiny déle,protože do trubek nežene vodu 43,ale jenom 36 stupnu a to musí byt někde znát.Mě to příjde nastejno ve spotřebě plynu.
Dále by mě zajímalo jaký má byt aktuální prutok podlahoveho topení???Já mam šest větví a ani jedna mě nejde pod 2.5 litru za minutu.Což se mě zdá byt pomalí prutok kor když se mě to z nejdelší místnosti vrací zkoro studený.
A hlavní problém je že tomu colormaticu nerozumím.
Všem děkuji za odpověd.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

21 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.