Prosím o raduDobrý den měl bych na vás pár dotazu,které bych potřeboal vysvětlit.
Mám kotel vaillant VU 126/3-5 ecoTEC plus a podlahové vytapění na 75 m2 dále eqitermní regulaci a eqitermni reglátor colormatic 400 a problem je v tom že dokat nebyla nastavena eqitermni regulace a nebylo zavedeno venkovní čidlo tak to vše topilo tak jak jsem chtěl.Tedka je venku 4 stupně nad nulou a i když na kotli navolím aby mě šlo do podlahoveho topení 43 stupnu tepla voda tak kotel semnou nekomunikuje a hřeje vodu do podlahy jenom na 36 stupnu což mě je divné???A dávám to za vinu eqitermní regulaci,každý mě říká že je to uspora peněz,ale když vezmu v potaz že kotel mě bude hřat bez regulace na 43 stupnu a vyhřeje mistnost (ted příklad) za 5 hodin a s regulaci to topí o 3 hodiny déle,protože do trubek nežene vodu 43,ale jenom 36 stupnu a to musí byt někde znát.Mě to příjde nastejno ve spotřebě plynu.
Dále by mě zajímalo jaký má byt aktuální prutok podlahoveho topení???Já mam šest větví a ani jedna mě nejde pod 2.5 litru za minutu.Což se mě zdá byt pomalí prutok kor když se mě to z nejdelší místnosti vrací zkoro studený.
A hlavní problém je že tomu colormaticu nerozumím.
Všem děkuji za odpověd.