dispozicia NED bungalowuzdravim vas, po hodinach starvenych citanim starsich diskusii som sa rozhodol ze postavim NED blizko PD. Resp. mal minimalne naklady na stavbu i prevadzku domu. Zacinam stavat uz dufam tohto roku a chcel by som doriesit projektovu fazu.
Mam jasno v tom ze to bude bungalow, pravdepodobne s elektrickym podlahovym kurenim, rekuperaciou, zemnym registrom a solarnym ohrevom TUV. Stale skusam obmienat dispoziciu a uz som takmer vo finale. Neviem ako by som to este mohol vylepsit. Urcite mi na mojom podoryse nieco unika. Nosne steny som si len tipol a musi to zhodnotit projektant. Tepelne straty som si spocital viacerymi aplikaciami a nemali by presiahnut 3,5kW vratane strat vetranim.
Okna v izbach budu mat standardnu velkost (1,2 x 1,5m), v kupelni a technickej miestnosti len nieco male kedze je to na severnej strane (0,6 x 0,6 a 0,6 x 1,2 m), v obyvacke pri jedalenskom stole su vacsie pevne zasklenia s parapetom 50cm nad zemou (cca 1,8 x 1,5 m), jedno standardne pevne okno na vychod a este jedny dvere na terasu. Da sa aj tu nieco zlepsit?
Takze by som rad videl nejake pripomienky k dispozicii, ktore sa pokusim zapracovat. Nebude problem pri rozvodoch vzduchotechniky alebo podlahovom vykurovani vzdialenost od tech. miestnosti k obyvacke?
Dakujem