...::: Rekonstrukce domu :::...Dobrý den,
Měl bych prosbu ohledně některých prvků při kalkulaci ekonomických výhod při rekonstrukci domu.
První je ohledně zateplení - na 45cm cihly je, možná trochu nešťastně, dán polystyren tl. 160 (180 m2). Dále je zateplená střecha 260 Orsil Orsik (71 m2) Strop pod nevytápěným prostorem 180 Orsil (45 m2). Jedná se mi o to, kolik by zhruba mohla vyjít celá investice do zateplení (opravdu jen zhruba).
Druhá ohledně soláru - vakuové trubice. Jaké množství zvolit pro 4 os. Počítám 80l/den na osobu. Bojler od soláru 160l bude zapojený do série s tepelným čerpadlem, kde bude další bojler 235 l (na TUV 165 a 60 na vytápění) V tč se bude voda pípadně dohřívat. Kolik kusů trubic tedy zvolit (jedna trubice přibližně na ohřev 10 l vody)? A ještě k soláru. Kolik % z celkocých nákladů mi solár ušetří? Budu TUV ohřívat tč a náklady by měly být cca 6 000 za rok. Co se týká dotace. Kdyby jsem se s náklady vešel do 55 000 kč, a náklady by byly třeba 45 000 kč mám nárok dostat zbytek třeba na zateplení?
Třetí ohledně dotace - když budu mít měrnou roční potřebu energie 48 kwh/m2 splním tu horší podmínku tedy 70kwh/m2. A dotace bude činit asi 360 000 kč. Tahle částka je na veškeré zateplení, tedy i okna? Na okna již nedostanu dotaci na dílčí zateplení tak?
Předem děkuji Všem za rady
Robin