Kondenzát na půděNa přelomu listopadu a prosince loňského roku byly v novostavbě RD realizovány lité podlahy, a to technologií Anhydrit. (tl.4cm. Plocha celkem 160m2) Při vysychání pochopitelně vznikalo obrovské množství vlhkosti. Dům byl sice dostatečně větrán, ale i tak se velké množství vlhkého vzduch dostalo otvorem pro půdní schody do zbytkového půdního prostoru nad zateplené stropy podkroví. Předpokládalo se, že tato vlhkost odvětrá přez paropropustnou podstřešní fólii která je pod kontralatěmi a krytinou (Bramac). Nyní jsem ovšem zjistil že se veškerá vlhkost z celého domu sráží na vnitřní straně střešní fólie.
Nutno dodat, že v době kdy již byly podlahy vyschlé, ovšem celý dům patřičně provlhlý, udeřily tuhé celodenní mrazy (poslední týden před vánoci). Bohužel nejsem schopen říci, jestli se ten kondenzát na fólii tvořil již před zmiňovanými mrazy, já jsem ho objevil až v době prudké oblevy mezi svátky. Od té doby ovšem ty krůpěje vody z fólie visí, a nevysychají. Z vrchní strany (pod taškami) je fólie suchá.
Proč se tedy tvoří kondenzát, když firma Den Braven prodává tuto fólii jako paropropustnou? Resp. kde se mohla stát chyba?
PS: Parozábrana pod tepelnou izolací je udělaná opravdu důkladně (Sunflex Roof-In), takže ten vzduch proudí opravdu pouze tím otvorem pro půdní schody, který je zatím bez víka.
Děkuji za radu a konzultaci.