Dvojokruhovy geminox thri a regulacia a priprava TUV

Reklama
Dvojokruhovy geminox thri a regulacia a priprava TUV

Dobry den,

mam uz par mesiacov v prevadzke dvojokruhovy kotol Geminox Thri DC s vykonom 2-17kW so zasobnikom TUV 150l. Som celkom spokojny, ale na par veci som zatial nenasiel odpoved ani v manualoch ani v diskusiach. Budem rad kazdej odpovedi, ktora ma nieco nove nauci.
Takze poporiadku, mam dvojpodlazny dom, dole podlahovka a v izbach/chodbach radiatory (5ks) + 2 rebriky v kupelniach.
Mam nastavenu equitermicku regulaciu, pricom podlahovka (okruh 2) je nastavena s vplyvom priestoroveho cidla. Povodne kurenar vplyv priestoru nenastavil a dom bol neustale prekureny. Navyse krivky boli nastavene dost vysoko, hlavne ten radiatorovy okruh 15 (teraz mam 10) cim bola teplota spiatocky dost vysoka.

Typ regulacie je fajn, co sa tyka tepelnej pohody. Vadi mi, ale ze v noci pocujem kotol hucat - asi cerpadla, aj ked od osmej vecer by mal z komfortnej (22 stupnov) prejst na utlmovu (18stupnov).

Da sa nejakym korektnym sposobom v noci utlmit cinnost cerpadiel? Experimentoval som s riadkom 103 - rychly utlm a zvysil som jeho hodnotu. Zda sa mi, ze to pomaha na radiatorovu vetvu ale podlahovka asi bezi, pretoze stale pocujem hluk.

1) Ma riadok 103 a jeho nastavenie vplyv aj na okruh, ktory sa riadi aj s vplyvom priestoroveho cidla?
2) Da sa nejakym inym sposobom docielit utlmenie cerpadiel?
3) Ako zistim, ze ci ten hluk naozaj robi cerpadlo a ktore?
4) Keby som prepol equiterm na riadenie podla priestoru, tak by zrejme kotol v noci nebezal. Ma to zmysel?
5) Ma zmysel zapinat autoadaptaciu? Vetram rekuperaciou ale vecer sa zvykne kurit v krbe, co moze celu regulaciu narusat.
6) Zvyknu sa davat na rebrikove radiatory termohlavice?

Dalej som nastavoval pripravu teplej vody. Mam tam zapnute obehove cerpadlo podla, ktory som si sam nadefinoval.
7) Ako presne to cerpadlo funguje? Co obieha kam? Nemam spraveny specialny cirkulacny rozvod, pomaha to cerpadlo niecomu? Aj ked to cerpadlo mam nastavene, chvilku trva, ked sa voda chilku nepouziva, kym pritecie tepla voda do baterie.
Da sa tu nieco zlepsit?

Dakujem pekne za kazdu odpoved,
LF

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.