Stavba zahradní chatky

Reklama
Stavba zahradní chatky

Dobrý den,

prosím o radu, jsem z toho trochu zoufalí, v roce 2009 jsem koupil zahradu na které stála částečně zděná a částečně dřevěná bouda, protože jsem potřeboval aby šla práce rychle, trochu jsme nepřemýšleli, vše se zbouralo a tam kde stála původní stavba se nechal starý základ (škvárobetonové tvárnice a cihly, beton) vše se přelilo deskou 15cm B20 s karysítí 10x10x6 protože se ale základ trochu zvětšoval a tahala se nová kanalizace, museli jsme část znova něčím zhutnit, což jsme udělali pouze hlínou, někde byla částečně šotolina a nato desku, může to být problém nebo mám zbytečné obavy, podloží je písčité a stavba 5x5 je z ytongu 20cm střecha Bramac (kompletní váha kolem 20tun).

Ještě jedna otázka, při dodatečném odkopání jsem zjistil z části hloubku základů je 40-60cm což není mnoho, hodlám obezdít a zateplit, ale z čeho mám strach je z části (asi 160cm) základ na šířku jen 15cm jen šířka cihly na ležato, což asi moc zatížení do podloží nepřenáší.
Můžete mi někdo poradit jestli je to problém a zda mám šanci něco s tím udělat, nebo to nemá smysl (stavba co stála původně nevykazovala statické poruchy.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.