Kotel Protherm Tiger a termostat PT30

Rubriky:

Reklama
Kotel Protherm Tiger a termostat PT30

Dobry den,

chtěl bych vědět v čem by mohl být problém. V prosinci jsme se nastěhovali do starého rekonstruovaného domu. Cely dům je ještě potřeba zateplit. Je tam kotel protherm tiger 24 KOZ. Až do teď jsem ho měl nastaven bez pokojového termostatu na 60 stupňů. Kotel fungoval tak, že se na několik desítek až minut zapnul, pak se na minimálně na 1,5 minutu vypnul (dle návodu minimální doba před dalším spuštěním) ale ne na víc než 5 minut a pak znovu zapnul. Vzhledem ke spotřebě (průměrně 15 kubíků za den) jsem si říkal, že to asi nebude to pravé a tak jsem se rozhodl vyzkoušet pokojový termostat.

Po přečtení různých diskusí, prohlídce nabídky různých firem a porovnání cen jsem se rozhodl pro termostat PT30. Včera jsem provedl zapojení a nastavení. Vše fungovalo naprosto skvěle až do rána, kdy jsem zjistil, že na kotli bliká porucha F0, což značí nízký tlak otopné vody. Vodu jsem tedy dopustil, kotel naskočil, odešel jsem do práce a byl jsem v očekávání, jestli to bude v pohodě, nebo bude někdo volat než dorazím z práce, že je doma zima. A tak se i stalo. Kotel znovu ukazuje F0, takže jsem „po telefonu“ dopustil vodu a kotel topí.

Otázkou tedy je proč se tak děje. Může to být tím, že teplota otopné vody se ochladí natolik, že se její tlak sníží pod potřebnou hodnotu? Nebo někde utíká voda (není nikde vidět) nebo je špatně něco někde jinde?

Děkuji za případné reakce

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.