Má stávající zkušenost s sol. ohřívačem od f. euroline.

Rubriky:

Má stávající zkušenost s sol. ohřívačem od f. euroline.

Loni v létě jsem si instaloval na střechu sol. ohřívač od euroline za cca 20tis.Je to zřejmě vyrobeno v Číně. Avšak boiler200l je nerez, a trubice vakuové.Již to samo o soběza ty peníze jde.Elektronika a čidla nejsou asi nic moc,bude li to nespolehlivé, vařadím je,a vodu si budu dopouštět sám, otočením kohoutku dle počasí. Stejně jsem to již dělal.S výkonem netlakové soustavy jsem spokojen, cca 6měs. jsme jeli většinou ze slunce.do vany a kuchyně jsem natáhl samostatnou větev a kohoutky jen na teplou vodu.Problémy jsem předpokládal v mrazu,díky absenci výměníku s nemrznoucí směsí. Taky se dostavily.Dle doporučení prodejce jsem natápěl nočním proudem tak, aby teplota pokud možno neklesla pod 20stup. Je to asi málo,při větru mi zamrzla návětrná trubice, praskla a vše vyteklo. Jen zázrakem nepopraskaly všechny, zbyla v nich voda.Je i možnost, že ta prvá byla bez vákua.Na meily firma euroline skutečně nereagovala, jak v diskuzi píšete.V příručce mají tel. čísla technikú, bez problému jsem se domluvil a třetí den mám dvě trubice po 400kč s dopravou doma. Co dál. Natápění celou zimu na střeše považuji za nesmysl,jedu normálně na boiler. Zač. dubna napíchám trubice zpět na střeše do boileru,a konc
em října je vyndám. Vím, že to není ideální řešení.Ale ještě jeden boiler s výměníkem, a hlavně 200l nemrznoucí směsi by to dost prodražilo. Nevím co stojí litr, ale 200l bude asi balík. Navíc trubice jsou těsněné gumičkami, možná časem mohou prosakovat. Tuto sol. sestavu, ať již tlakový či netlakový typ bych po mých zkušenostech, a za tu senu- což zdůrazňuji nezatracoval. V novém baráku u dcery s ní počítáme v zimní zahradě kde nemrzne, samozřejmě ten tlakový typ, abychom to tlakem vodovodního řádu dostali taky ven. Potom je ,jak doufám návratnost neodiskutovatelná...a hlavněvěty..chceš nechat vodu, u nás vymizely.. Jestli mi chce někdo k tomuto napsat tak přímo, na Temyx12 at centrum.cz

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.