FVE - rady pro začátek

Rubriky:

FVE - rady pro začátek

Dobrý den,

vlastním RD poblíž Vsetína o celkové ploše střechy (směřující k JV) cca 55m2 a silně uvažuji o zřízení FVE o instalovaném výkonu kolem 5kW. Hned na začátku říkám, že jsem naprostý začátečník a veškeré mé znalosti této problematiky plynou pouze z tady zveřejněných článků a příspěvků v diskuzi.
Našel by se tady prosím někdo, kdo by mně (a potažmo i všem ostatním "neerudovaným") poradil, co je k takovému zřízení zapotřebí, jakou částku je asi nutné investovat, jaká je návratnost/popř. zisk z prodeje elektřiny, rady ohledně typu panelů (mono, poly-krystal, difúzní zážení...), popsat své vlastní zkušenosti apod.?
Vím, že se zčásti mé dotazy překrývají s již dříve zveřejněnými tématy, všechny své odpovědi jsem v nich ale nenašel. Nenutím nikoho reagovat, prosím jen ty, kteří mají zájem pomoci a poradit začínajícímu energetikovi:)

Všem moc děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.