Vstup vzduchu do objektu bez rekuperace

Reklama
Vstup vzduchu do objektu bez rekuperace

Dobrý den,
u novostavby rodinného domu (částečně podsklepen, obytný suterén + podkroví) jsem naplánoval odtah vzduchu z WC, koupelny a kuchyně v přízemí a také z koupelny v podkroví. Nyní řeším problém, kde umístit vstup vzduchu. V projektu je navržený v zádveří otvor 100x100 a pak další rozvod mřížkami ve dveřích ze zádveří do chodby, která je uprostřed domu a dalšími mřížkami do WC, koupelny a kuchyně. Zajímalo by mne, zda tento otvor příliš neovlivní teplotu ve vstupní chodnbě (tam jsou i schodiště ze sklepa a do podkroví) a zda není výhodnější umístit tento otvor například pod schodiště ze sklepa.
Jaké jsou hlavní zásady pro umístění takového otvoru pro centrální vstup vzduchu do budovy bez rekuperace. Nebo je lepší umístit dílčí otvory přímo do větraných místností? Připadá mi, že čím delší bude cesta studeného vdzuchu v domě, zejména přes neobývané místnosti (schodiště, zádveří), tím menší bude vliv přísunu studeného vzduchu do domu. Je možné využít pro ohřívání vzduchu místnosti v suterénu?

Předem děkuji za rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

20 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.