Zařízení pro regulaci kotlů

Rubriky:

Reklama
Zařízení pro regulaci kotlů

Dobrý den,
snažím se proniknout do problematiky vytápění, protože budu letos budovat novou kotelnu a přesto, že tady studuji už 3 měsíce, mi není jasná jedna, asi dost základní, věc. No abych nekecal, není mi jasných spousta věcí, ale o tom později.
Jestli vše dobře chápu, tak jsou dva základní typy regulace. Prostorovým termostatem nebo ekvitermní regulace. Není mi ale jasné, jestli kotle mají tyto regulatory už v sobě a stačí tedy připojit jen čidla a nebo se musí koupit nějaká nadřazená regulační jednotka, která komunikuje s kotlem. Bavím se teď o sofistikovanějších peletkových kotlech Benekov R nebo Ponast KP. Např. u Ponast KP12 nebo KP22 jsem našel přímo napsáno "integrovaná ekvitermní regulace", ale u jiných kotlů ne, proto se ptám jestli to umí nebo ne. Jde mi hlavně o ten Benekov.

Předem děkuji za pomoc.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

14 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.