RegulacePročetl jsem zde mnoho témat co se regulace teplovodního podlahového vytápění týče ale odpověď na můj problé jsem v nich nevyčetl.V RD mám PT v kombinaci s třícestným ventilem,8 okruhů,kotel na zemní plyn Dakon BEA 24 BT s pokojovým termostatem Honeywell CM707.U tohoto termostatu jsem doposud nepřišel na to jakým způsobem hlídá teplotu.Jde u něj nastavit cyklování např 6x/h po 1 minutě což vzhledem ke zbytečnému vychládání systému považuji za užitečné.Na druhou stranu však nechápu proč když v režimu MAN nastavím 21. st a teplota je 21 st. ,tedy alespoň to termostat ukazuje,tak stále přitápí.Nejedná se o cyklus,protože doba indikace plamínku a sepnutého relé je podstatně delší než mnou nastavený cyklus.Je vůbec možné za použití víše popsaných komponentu PT nějak rozumě zregulovat?
Druhá otázka zní:dle PD byla spočítána tepelná ztráta RD na 4,8kW.Kotel o výkonu 24 kW je dle mého názoru trochu moc.Doporučí mi někdo na kolik kotel přiškrtit?Minimum lze na 9 kW.Předem děkuji za odpovědi.