TZB-info - Výpočet doby ohřevu teplé…
Pomůcka pro výpočet doby ohřevu teplé vody v zásobníkovém ohřívači nebo pro stanovení potřebného příkonu zdroje tepla pro ohřev teplé vody.
Zdravím,
mám akumulační nádobu o objemu 200l + odhadem cca 50l vody v trubiciíh v podlaze a zajímalo by mne, zda při vytápění cca 230m2 plochy podlahovým vytápěním + 5 radiátorů je normální že teplota v akumulační nádobě klesá dnes kdy je venku cca 0 rychlostí cca 3 stupňů za 11minut.
Vodu momentálně natápím na cca 40 stupňů a do podlahových okruhů jde voda tak okolo 24 stupnů, do radiátorů pak teplota shodná s teplotou v akumulační nádobě.
Radiátory mám dvojnásobně předimenzované oproti původnímu projektu, kdy byly počítané na teplotní spád 50/45. Laicky jsem vzal výkon radiátorů a u všech jej zdvojnásobil.
Vím, že to je dotaz na prd, ale tak nějak laicky kdyby si někdo troufnul říct je to moc nebo málo .o)
Díky
4 odpovědi
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení