Rychlost chladnutí akumulační nádoby

Rubriky:

Reklama
Rychlost chladnutí akumulační nádoby

Zdravím,

mám akumulační nádobu o objemu 200l + odhadem cca 50l vody v trubiciíh v podlaze a zajímalo by mne, zda při vytápění cca 230m2 plochy podlahovým vytápěním + 5 radiátorů je normální že teplota v akumulační nádobě klesá dnes kdy je venku cca 0 rychlostí cca 3 stupňů za 11minut.

Vodu momentálně natápím na cca 40 stupňů a do podlahových okruhů jde voda tak okolo 24 stupnů, do radiátorů pak teplota shodná s teplotou v akumulační nádobě.

Radiátory mám dvojnásobně předimenzované oproti původnímu projektu, kdy byly počítané na teplotní spád 50/45. Laicky jsem vzal výkon radiátorů a u všech jej zdvojnásobil.

Vím, že to je dotaz na prd, ale tak nějak laicky kdyby si někdo troufnul říct je to moc nebo málo .o)

Díky

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.