Podlahové vytápění jen v jedné místnosti. Je to dobré?Dobrý den, děkuji každému, kdo mě přispěje dobrou radou. Stavěl jsem dům v roce 1983. Až do povodně v roce 1997 bylo všechno ok a asi rok po povodni nám popraskala a zvedla se podlaha jen v jedné místnosti v obyv. pokoji. Až nyní jsem se rozhodl, že se musí podlaha opravit. Všechno chci dělat svépomocí, dům jsem tak stavěl také a toto si myslím, že taktéž zvládnu. Když už bude podlaha rozbouraná, chtěl bych tam udělat podlahové vytápění teplovodní a napojit ho na stávající systém. S podlahou do země můžu jít, kolik bude potřeba. Naplánoval jsem to asi takto: Podkladní beton 5-7cm + kari síť, izolace, podlahový polystyren EPS 100 Z 10cm (5+5 překládat) separační fólie, trubka Gabomax, dokola musí přijít dilatační pás cca. 8-10mm, vrchní beton 6 cm s plastifikátorem. Budeme mít koberec, tak asi by to chtělo udělat na ten beton nějakou stěrku. Je to celkem 25 m2, tak nevím jestli by se měli udělat raději 2 okruhy. Ještě jeden dotaz? Do podlahovky musím topit na nižší teplotu než do radiátorů a to se řeší nějakým termosměšovačem, který se dává na zpátečku.(proč na spátečku a jaký?)
Dům je postaven z plynosilikátových tvárnic (tenkrát moc možností na výběr nebylo) před dvěma roky jsme ho zateplili 8 cm polystyren a vyměnili okna za plastové a udělalo se nové topení rozvod v mědi, radiátory Korádo, topím plynem.