betonáš podlahy na pilíříchdobrý den. Potřeboval bych poradit ohledně betonáže podlahy. chci k zahradní zděné chatě přistavět místnost což znamená vybetonovat podlahu a na ní to postavit. Podlaha ale bude ve vzduchu, z jedné strany podepřena třemi pilíři a na druhé straně ukotvena k boční zdi stávající chatky. Pilíře už mám vybetonované do výšky cca 80 cm a 70 cm v zemi. Jako výztuž do podlahy počítám betonářskou tyčovou ocel (roxor) průmer 28 mm které budou zavrtány do stávající stěny každých 30 cm (šířka podlahy 3,8 metrů), příčně pak chci dát roxor 10 mm a to každých 10 cm příčně na roxor průměru 28 mm. Ty pilíře chci spojit dvěma úhelníky 50x50 mm a roxory 28 mm k nim konci přivařit. Podlaha která bude v podstatě ve vzduchu bude mít rozměry 3,8 m podlél současné stěny x 2 metry od stávající stěny. Tloušťku betonu počítám 10 cm. Myslíte, že tato moje technologie je dostatečná? Nevím jestli není třeba nutné nějakým způsobem pojit nový beton s původní zdí, budou tam ty roxory ale nevím. Výztuže tam bude podle mě dost al raději se optám odborníků. A pak dost dobřě netuším jakým způsobem udělat bednění pro samotnou betonáž aby to nekleklo, přece jen ten čerstvý beton bude váha.
Děkuji za příspěvky k tomuto mému dotazu a hezký den
Robert