Dřevěnka nebo dřevostavba

Reklama
Dřevěnka nebo dřevostavba

Dobrý den, rád bych zavedl diskusi na téma dřevostavby vs. dřevěnky.
Po dlouhém pročítání snad všech diskusí týkajících se srubů, dřevostaveb, vytápění v takových domcích atd... jsem stále nepřišel na jednoznačnou odpověď na otázku délky životnosti dřevostavby(míněno sendvičového systému) oproti stavbě zděné. Prosím může mi někdo na tuto otázku odpovědět? Pořád bojuju s názorem hlavně tchýně, která je cihlový zarytec a můžu ji 100 krát vysvětlovat že za dodržení jistých kritérií výstavby dřevostavby je životnost srovnatelná s cihlovým. PROSÍM podpořte, popř. vyvraťte mi můj názor.
A nyní druhá otázka resp. úvaha, když už se tak rozhoduju mezi dřevostavbou a dřevěnkou narazil jsem u dřevěnek na problém 1) se sedáním stavby 2) s nízkou tepelně izolační schopností. Je to skutečně pravda? Můj bratr má dřevěnku, sedání nezaznamenal,ale to je tím že nemá klasickou roubenku ale nosnou část mu tvoří pilíře s betonovým věncem a hranole 20*20 mu tvoří jenom výplň. Zdá se nám všem že tam má teplo, ale je pravda že topí dřevem.

P.S.:Mám ještě jednu otázku, ale to asi až později je trošku jinak tématicky zaměřená.

Děkuji za všechny názory. Pavel

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.