špatná opentherm komunikace?Asi měsíc mám v provozu teplovodní podlahové vytápění s kondenzačním kotlem Therm 28KDC a termostatem thermona RC 03 a cca 2 krát týdně se
mi stávalo, že ač mám na termostatu nastaveno 15stupňů v prostoru(temperace stavby), tak je přetopeno až na 30stupňů- jako kdyby nevypnul termostat. Zároveň ač je nastaveno max. topná voda 45stupňů, tak se stávali, že šlo do podlahy 66stupňů!- tím nám praskla i podlaha vylitá anhydritem. Vše se stávalo nepravidelně a termostat ani kotel nehlásil žádnou poruchu. Samozřejmě máme čidlo v podlaze i ekviterm. Termostat signalizoval komunikaci s opentherm kotle. Vše nám montoval technik. Po této zkušenosti jsme tedy vyměnili termostat za PT 55 lite, ale vše se při montáži opakovalo a technik říkal, že tento termostat ještě nepřipojoval- takže teď tam mám dočasně honeywell cm 707, který funguje jednoduše- dle nastavení prostor. teploty a teploty topné vody na kotli. Nyní tedy přemýšlím, zdali si neponechám tento jednoduchý termostat- který nekomunikuje přes opentherm, ale pouze PI regulace- je alespon bezpečný pro podlahu-nemůžu si dovolit, aby se toto opakovalo, když máme již položenou dlažbu. Vybraný jsem měl ale PT 55 lite- tak nevím zdali je chyba v technikovi nebo v kotli. Kotel je ale úplně nový...Dost mě to trápí, jelikož je škoda nevyužívat ekviterm. Ještě mě napadlo, že problem může být také v nastavení kotle servisním technikem co uváděl kotel do provozu....Prosím o jakékoli postřehy.