Z čeho zdít zeď v případě fasády Terca Klinker?

Reklama
Z čeho zdít zeď v případě fasády Terca Klinker?

Vážení,
chystám se stavit novostavbu - podkrovní dům. Chtěl bych obvodové zdi obložit lícovkou Terca Klinker. Šlo by jen o 3 zdi, jedna bude obložená latěma. Tady je ale problém. Jak zvládnout stavbu tak, abych se dostal minimálně na R = 6 a víc a neměl zeď širokou jak na hradě? Navíc rád bych, nepoužil uměliny jako je PUR a EPS. Vím, že mi tu hodně lidi namítne, že EPS je stejný jako vata, ale já bych s v takovém domě prostě necítil. Otázkou ale je,zda to vůbec půjde. Můžete mi někdo poradit, zda je možné něčeho takového dosáhnout? Přemýšlel jsem na VPC nebo izoblok bez izolace, abych se dostal pod 25 cm a k tomu izolaci Knauf TP 435 B (Součinitel tepelné vodivost = 0,034 W/mK). Nevím ale, jakou tlouŠtku izolace si mohu dovolit, aby okna nevypadala jako střílny? Ještě ma napadlo, podle nedávné zdější disukze, zdít z GT Hotblocku, který samotný má R = 6,66. To by mělo výhodu v tom, že okna bych mohl hodně předsadit, čímž bych omezil jejich střílnovitý vzhled. MNohokrát děkuji za jakékoli reakce.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.