Malá rekuperační jednotka HR 100 R - jak na to?

Reklama
FM Franta Marek @franta.marek před 14 roky07.02.2010 08:30:00
Malá rekuperační jednotka HR 100 R - jak na to?

Pořídil jsem si do svého, dobře izolovaného, domečku o ploše 100m2 malou rekuperační jednotku HR100R. Vzduchovody mám vedené vrchem na neobydlené půdě a zateplené foukanou izolací. Mám sice malou technickou místnost, ale ta dnes slouží spíše jako skladiště (vysavač, žehlící prkno, hygienické prostředky....) a moc místa na instalaci tam není. Nehledě na to, že se tato jednotka montuje na ležato a ještě k ní musí být volný přístup z vrchu z důvodu čištění výměníku apod. Tudíž uvažuji, že ji dám na půdu. Moje představa je taková, že na vazníky přidělám dřevotřískovou desku, pak 10cm polystyren, na to přidělám RJ, připojím vzduchovody, dolů odvedu hadici na kondenzát a vše překryji zase polystyrenem. Jednak z boků a pak víko, aby se to dalo otevřít a vyčistit. Bude těch 10cm stačit, nebo to budu muset ještě překrýt třeba minerální vlnou? Jakou vrstvou? Případně jak byste to jinak řešili? Půda je volná a je tam jako venku.
Dále by mě zajímaly jakékoliv zkušenosti s touto rekuperační jednotkou.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

592 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.