zvlněný anhydritZdravím a prosím o názor.
První zimu topím podlahovým topením v novostavbě. Podlaha je anhydritová, na ní PVC. Tvar místnosti je cca. písmeno L a v té nejdelší části místnosti se podlaha lehce zvlnila (rel. pravidelně se opakující boule nahoru dolu). Anhydrit byl před pokládkou PVC dostatečně vyschlý (asi 6 měsíců), topení podlahovkou bylo pozvolné (i když přesně dodržený návod zvyšovat po dvou dnech teplotu topné vody o 5° až na max. a pak zase zpět dle mého dodržen nebyl). Podlaha se začala vlnit až v průběhu topné sezony. Podlaháři mi tvrdí, že na anhydritu měla být ještě stěrka (anhydrit byl pouze přebroušen), nicméně já si myslím, že by se to vlnilo i po nivelaci.
Mám několik otázek:
1. je možné, že jsou nedostatečné dilatační spáry? (byly dělány pouze po obvodu místnosti klasickou pěnovou páskou)
2. mohlo by pomoci vybrousit na kraji jedné strany místnosti větší dilatační spáru (byť si to nedovedu představit, jak by to šo udělat)?
3. jak je myšlena norma rovinatosti 2mm na 2m (např. když mám na dvou metrech tři boule, tak se ty propadlé milimetry sčítají)?
Děkuji za názory a nápady.