Prosím o radu (Akumulační nádrže-zapojení)Dobrý den
Chtěl bych poradit s instalací nádrží v mém domě.jedná se o přízemní starý kamenný dům s kotelnou z chlíva vedle obytných místností.Mám 4 roky staré topení v mědi s jedním topným okruhem (7 radiátorů)s expanzomaten cca 25l napojeno na Dakon DOR 24 který chci vyměnit za Viadrus u26 5čl do budoucna se počítá s podkrovím.Topím dřevem a tento kotel na to moc nejni.Koupil jsem dvě nádrže každá po 1000l ale jsem laik a chtěl jsem se zeptat lidí kreří se o topení zajímají zda by mě neporadili než se vrhnu na zapojení.Koukal jsem na doporučené zapojení od fi. Atmos ale nejsem z toho moc moudrý protože mě nejni jasný v jakém pořadí se co bude natápět.Já bych chtěl aby se v první fázi ohrál kotel na "provozní" teplotu,dále aby se ohříval dům (radiátory) a až potom nádrže,nebo nějak současně ale hlavně ne aby se několik hodin nabíjeli nárdže a doma byla zima.a dále po vyhasnutí kotle a čerpání telpa z aku nebyl ohříván kotel.ideálně aby vybíjení bylo řízeno nějakým termostatem napojeným s čerpadlem aby se mohla hlídat teplota v domě cca na 20°C.Ještě v topné soustavě je kombinovaný boiler.Děkuji všem za radu
zkoušel jsem něco kreslit v schématu od atmose ale je to asi celé špatně.