Prosím o radu (Akumulační nádrže-zapojení)

Reklama
Prosím o radu (Akumulační nádrže-zapojení)

Dobrý den
Chtěl bych poradit s instalací nádrží v mém domě.jedná se o přízemní starý kamenný dům s kotelnou z chlíva vedle obytných místností.Mám 4 roky staré topení v mědi s jedním topným okruhem (7 radiátorů)s expanzomaten cca 25l napojeno na Dakon DOR 24 který chci vyměnit za Viadrus u26 5čl do budoucna se počítá s podkrovím.Topím dřevem a tento kotel na to moc nejni.Koupil jsem dvě nádrže každá po 1000l ale jsem laik a chtěl jsem se zeptat lidí kreří se o topení zajímají zda by mě neporadili než se vrhnu na zapojení.Koukal jsem na doporučené zapojení od fi. Atmos ale nejsem z toho moc moudrý protože mě nejni jasný v jakém pořadí se co bude natápět.Já bych chtěl aby se v první fázi ohrál kotel na "provozní" teplotu,dále aby se ohříval dům (radiátory) a až potom nádrže,nebo nějak současně ale hlavně ne aby se několik hodin nabíjeli nárdže a doma byla zima.a dále po vyhasnutí kotle a čerpání telpa z aku nebyl ohříván kotel.ideálně aby vybíjení bylo řízeno nějakým termostatem napojeným s čerpadlem aby se mohla hlídat teplota v domě cca na 20°C.Ještě v topné soustavě je kombinovaný boiler.Děkuji všem za radu

zkoušel jsem něco kreslit v schématu od atmose ale je to asi celé špatně.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

31 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.