Hystereze termostatu minima

Reklama
Hystereze termostatu minima

Dobrý den,
prosím o radu. Mám stacionární plynový kotel Dakon GL EKO 20kW, ke kterému jsem na základě doporučení výrobce dodatečně namontoval tzv. termostat minima (spíná oběhové čerpadlo), a to příložný nastavitelný typ SALUS Model AT 10. Termostat jsem umístil na výstupní trubku v blízkosti kotle. Dle prodejce má termostat hysterezi 5°C. Termostat je zapojen v režimu vytápění, tzn. spíná čerpadlo při nárůstu teploty a vypíná při poklesu. Při nastavení teploty vypnutí oběhového čerpadla na 45°C zapíná však termostat čerpadlo až při teplotě cca 62°C. Tato situace mě nutí provozovat kotel při teplotě vody alespoň 65°C nebo i více (aby necykloval). Ještě před namontováním nastavitelného příložného termostatu jsem vyzkoušel použití jednoduchého termostatu minima dle manuálu výrobce kotle se stejně špatným nebo ještě horším výsledkem. V tomto případě byl termostat umístěn přímo na kotlové těleso v těsné blízkosti tzv. blokačního termostatu. Výměny termostatu za jiný nepomohla. Když jsem se dotazoval výrobce kotle, jak řešit problém, tak mi doporučil použití nastavitelného termostatu. Jelikož ani to nevede k požadovanému výsledku, začínám mít podezření, že problém nemusí být v termostatu, ale ještě někde jinde.
Může mi někdo poradit ? Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.