Vnitřní omítky

Reklama
Vnitřní omítky

Dobrý den,
mám dotaz ohledně pracovního postupu a volby materialů při rekonstrukci bytu.
Byt je klasický betonový s dodělanými pórobetonovými příčkami (asi ytong), omítky chci dělat z Rigips Rimat DLP 100.

Pórobetonové zdi jsem oškrábal až na tvárnice úplně dočista, betonové zdi jsem se snažil taky oškrábat až na beton , ale místy zůstala slabá vrtsvička čehosi (nějaký základní nátěr asi pro lepší přichycení co byl pod starou omítkou, nevím), každopádně omítka je pryč a zbytky onoho nátěru již moc dobře sundat nejdou, budou tam vadit?

Jelikož jsem se rozhodl pro Rimat, bylo mi doporučeno nejdřív vše natřít „Základním penetračním nátěrem“ od Rigipsu a po vyschnutí nanést omítku. S tím souhlasím, jde mi ale o to, že betonové zdi jsou velice hladké, tak mám strach aby to následně neopadávalo, tím spíš z betonového stropu. Stačí tedy pouze tato penetrace? Někde jsem se totiž ještě dočetl o jakémsi kontaktním můstku.

Stejnou penetrací budou natřeny i pórobetonové příčky. Po napenetrování a vyschnutí chci zamáznout velké spáry mezi tvárnicemi (někde nejsou zamázlé jinde vypadalo lepidlo) Rimatem, nanést ozubeným hladítkem první vrstvu Rimatum vmáčknout perlinku a poté nanést finální vrtsvu Rimatu. Zde je můj další dotaz. Může 1. vrstva Rimatu úplně zaschnout nebo musím další vrstvu vpravit do mokré první vrstvy?

Jelikož pórobetonové příčky praskaly a silně se prokreslovaly se tvárnice, rozhodl jsem se pro
použití perlinky.

Velice děkuji za pomoc

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.