IRC regulace radiátorů

Reklama
IRC regulace radiátorů

Dobrý den,
chtěl bych vytápění pomocí elektrokotle a krbových kamen s výměníkem řídit pomocí IRC regulace. Nejde mi o úsporu, ale o komfortnější řízení teploty v místnostech.
Mohu řídit průtok do radiátorů pomocí rozdělovače s servohlavicemi (jako je na podlahové vytápění) a radiátory přímo napojit na tento rozdělovač?
Je to čistě z důvodu estetiky, nechce se mi ke každému tělesu tahat kabel a montovat větší termohlavici se servo ovládáním.
V každé místnosti ba samozřejmě bylo teplotní čidlo.
Dále by IRC zavírala větev do obývacího pokoje a kuchyně, kde budou umístěna krbová kamna a začalo by se v nich topit.
Elektrokotel by nebyl řízen prostorovým termostatem, na tento vstup bych zapojil termostat snímající teplotu vody z krb.kamen a při zatopení v nich by byl elektr.kotel odstaven.
Je tato úvaha možná. Zatím mi jde pouze o logiku ovládání vytápění. Zatím uvažuji o IRC z Vigantic.

Děkuji za vaše odpovědi

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.