Podlahové vytápění nefungujeDobrý den, mám problémy s nízkou teplotou podlahového topení v rodinném domě.
Pro lepší pochopení uvádím, že se jedná se o dvoupodlažní rodinný domek a je vytápěný plynovým kondenzačním kotlem Viessmann Vitodens 200W. V domě jsou jak radiátory tak ctyři okruhy podlahového topení v jednom patře. Podlahové topení je odděleno rozdělovačem IVAR.
Ačkoliv je teplota kotle (předpokládám, že je to teplota topné vody) kolem 55°C a radiátory hřejí podlahové topení je takřka studené. Teploměr v rozdělovači ukazuje 21°C a stejně tak teplota vzduchu meřená tesne nad vytápěnou podlahou je shodná s teplotou okolního vzduchu. Jinými slovy topení téměř vůbec netopí.
Topenář, který realizoval celé dílo vše prohlédl a poradil mi nastavit teplotu v rozdělovači na aspoň 50°C se slovy, že kondezační kotel se o regulaci postará sám. Tato rada ve mě vzbudila silné podezřeni, že nemá situaci plně pod kontrolou. Proč by se pak odděloval okruh podlahového topení a okruh primární, když se nastaví tak vysoka teplota na rozdělovači.
Nicméně jsem aslespoň zkusil teplotuna stavit na 50°C abych zjisitl jestli to pomůže. Teplota podlahového topení stoupla ale po jednom dni bylo opět studené.
Dokážete mě poradit, na co se zaměřit a co zkontrolovat abych zjistil, kde je chyba?