Podlahové vytápění nefunguje

Rubriky:

Reklama
Podlahové vytápění nefunguje

Dobrý den, mám problémy s nízkou teplotou podlahového topení v rodinném domě.
Pro lepší pochopení uvádím, že se jedná se o dvoupodlažní rodinný domek a je vytápěný plynovým kondenzačním kotlem Viessmann Vitodens 200W. V domě jsou jak radiátory tak ctyři okruhy podlahového topení v jednom patře. Podlahové topení je odděleno rozdělovačem IVAR.
Ačkoliv je teplota kotle (předpokládám, že je to teplota topné vody) kolem 55°C a radiátory hřejí podlahové topení je takřka studené. Teploměr v rozdělovači ukazuje 21°C a stejně tak teplota vzduchu meřená tesne nad vytápěnou podlahou je shodná s teplotou okolního vzduchu. Jinými slovy topení téměř vůbec netopí.
Topenář, který realizoval celé dílo vše prohlédl a poradil mi nastavit teplotu v rozdělovači na aspoň 50°C se slovy, že kondezační kotel se o regulaci postará sám. Tato rada ve mě vzbudila silné podezřeni, že nemá situaci plně pod kontrolou. Proč by se pak odděloval okruh podlahového topení a okruh primární, když se nastaví tak vysoka teplota na rozdělovači.
Nicméně jsem aslespoň zkusil teplotuna stavit na 50°C abych zjisitl jestli to pomůže. Teplota podlahového topení stoupla ale po jednom dni bylo opět studené.
Dokážete mě poradit, na co se zaměřit a co zkontrolovat abych zjistil, kde je chyba?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

13 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.