Jaké vybrat vytápění NED?Dobrý den. Stavím dům (bungalov) o velikosti 13 x 14 m, o zastavěné ploše 172 m2 s částečným podsklepením o velikosti 9 x 13 m. Je z cihel Heluz Supertherm 30 SB pěna a bude zateplen polystyrénem 20 cm. Okna jsou eurookna, profil 92 s izolačním trojsklem. Na skla udávají tepelnou prostupnost U=0,5 a na celé okno 0,82. Strop nad obytnou částí bude dřevěný, zateplen minerální vatou o síle 36 cm. Strop mezi suterénem a 1. NP bude zateplen ze spod 5 cm polystyrénem a z hora 10 cm polystyrén. V celé obytné části bude podlahové topení a v suterénu chci v garáži, v dílně a v kotelně nízkoteplotní radiátory. Suterén je v zemi a je zateplen 5 cm polystyrénem. U domu bude zapuštěný bazén o velikosti asi 7 x 3,5 m a ještě nevím zda jej budu chtít vytápět nebo né. V domě bude taktéž krb. Chci s tepelným čerpadlem jak topit, tak ohřívat TUV a dále mám zájem o rekuperaci. Pokud by bylo tepelné čerpadlo vzduch-voda, chtěl bych pouze tu vnitřní jednotku, bez toho venkovního ventilátoru, nebo pak země-voda s plošným kolektorem. Tepelné ztráty domu mi vycházejí 3,5 KW. Chci se zeptat, zda je vhodné topit tepelným čerpadlem a jakým, nebo mám zvolit jiný zdroj vytápění. Poraďte prosím. Mám již představu o tepelném čerpadle od Nibe Fighter 640 P nebo vzít tepelné čerpadlo od IVT.