Jaké vybrat vytápění NED?

Reklama
Jaké vybrat vytápění NED?

Dobrý den. Stavím dům (bungalov) o velikosti 13 x 14 m, o zastavěné ploše 172 m2 s částečným podsklepením o velikosti 9 x 13 m. Je z cihel Heluz Supertherm 30 SB pěna a bude zateplen polystyrénem 20 cm. Okna jsou eurookna, profil 92 s izolačním trojsklem. Na skla udávají tepelnou prostupnost U=0,5 a na celé okno 0,82. Strop nad obytnou částí bude dřevěný, zateplen minerální vatou o síle 36 cm. Strop mezi suterénem a 1. NP bude zateplen ze spod 5 cm polystyrénem a z hora 10 cm polystyrén. V celé obytné části bude podlahové topení a v suterénu chci v garáži, v dílně a v kotelně nízkoteplotní radiátory. Suterén je v zemi a je zateplen 5 cm polystyrénem. U domu bude zapuštěný bazén o velikosti asi 7 x 3,5 m a ještě nevím zda jej budu chtít vytápět nebo né. V domě bude taktéž krb. Chci s tepelným čerpadlem jak topit, tak ohřívat TUV a dále mám zájem o rekuperaci. Pokud by bylo tepelné čerpadlo vzduch-voda, chtěl bych pouze tu vnitřní jednotku, bez toho venkovního ventilátoru, nebo pak země-voda s plošným kolektorem. Tepelné ztráty domu mi vycházejí 3,5 KW. Chci se zeptat, zda je vhodné topit tepelným čerpadlem a jakým, nebo mám zvolit jiný zdroj vytápění. Poraďte prosím. Mám již představu o tepelném čerpadle od Nibe Fighter 640 P nebo vzít tepelné čerpadlo od IVT.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

20 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.