Stavba řadového RD-konstrukce stěny

Reklama
Stavba řadového RD-konstrukce stěny

Dobrý den,
jsem ve fázi studie stavby řadového RD (přízemí+parto). Chci se připravit argumenty na jednání s architektem ohledně použité technologie stavby. Z prostorových důvodů musím mít stěny co obvodové nejtenčí (cca 400 mm), samozřejmě při zachování co největší hodnoty R.
Podle toho, co jsem viděl v zahraničí a přečetl jsem si na webu, mi vychází tři následující možnosti. Velox a podobné systémy nechci. Dům bude stavět firma a cenu konstrukce až tak neřeším.

1) ŽB skelet xxx mm+izolace polystyren (apod.)
2) Betonové tvárnice+izolace polystyren (apod.)
3) Vápenopískové cihly+izolace polystyren (apod.)
4) něco jiného?

Nejsem statik, neznám co který materiál unese, přesné tloušťky bych nechal na odborníkovi. Spíš mi jde o srovnání jednotlivých materiálů. Moje priority jsou max. hodnota R a zároveň dobrá akumulace tepla, útlum zvuku a udržování vhodného mikroklimatu v domě (vlhkost).
Všem děkuji za konstruktivní přídpěvky. PK.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.