Nový dům - Porotherm nebo Ytong

Rubriky:

Reklama
Nový dům - Porotherm nebo Ytong

Zdravím všechny stavitele i poradce!
Chceme si manželkou nechat postavit dům na klíč podle projektu G-servisu Trend 281 (viz obrázek). Vím, že se tu vedou sáhodlouhé diskuze na téma z jakého materiálu stavět. Bohužel jsem si z diskuzí nedokázal udělat konečný názor (je to moje chyba, přiznávám). Dospěl jsem alespoň k tomu, že už se rozhoduji "jen" mezi Ytongem a Porothermem a jestli zateplit nebo ne.
Chtěli bychom aby dům byl nízkoenergetický a trochu mě zneklidňuje, že by měl být celý zabalený do polystyrenu (nebo spíš - je to nutné?).
Dá se jednoduchou formou vypíchnout + a - výše zmíněných materiálů, myslím ze všemožných hledisek? Tím, že stavba bude na klíč, moc mě nepálí náročnost výstavby, spíš hledisko pozdějšího obyvatele: kvalitní akumulace, rozumná tloušťka stěn (ne jako v hradu:-)), dobrá zvuková izolace, nenáročné kotvení různých předmětů do stěn apod.

Ještě k otázce vytápění. Hodí se do tohoto domu na vytápění a ohřev vody kombinace elektrokotel + bojler?

Díky za případné odpovědi, Tom Berger

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

34 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.