Stavba nízkoenergetického RD svépomocí

Reklama
Stavba nízkoenergetického RD svépomocí

Dobrý den,

jsme s přítelkyní na začátku stavby RD. Z typových projektů nás nic nezaujalo, chceme jednoduchou stavbu nízkého jednopodlažního domu s co nejmenší náročností. Takže jsem si nakreslil návrh sám viz. přiložený obrázek. Minulý týden jsme byli na výstavě a řešíme jaký materiál použít na stavbu domu a z výstavy mám ještě více zamotanou hlavu než před tím. Jasno máme ve vytápění, bude podlahové v celém domě (přítelkyně je na to zvyklá a mají to doma 20 let) vytápěné kondenzačním plynovým kotlem. K tomu jako doplněk budou krbová kamna na dřevo. Střechu chceme jednoduchou Áčkovou ze zbíjených vazníků. Na střechu/stropy počítám min. 25cm zateplení a teď otázka co na zdi? Rozhoduju se mezi Ytongem 375mm + cca. 10 - 12cm zateplení a nebo Hleluz STi 440mm + zase zateplení. Sice každý tvrdí, jak to jde bez, ale já tomu moc nevěřím a než dávat třeba 500mm Ytong jak doporučují na nízkoenergetický dům, tak se mě více zamlouvá jít touhle cestou. Zatím se více kloním k Ytongu pro lepší práci při stavbě a jednolitosti zdiva.

Zajímá mě Váš odborný pohled na věc a případné řešení celého domu. Budu rád za jakékoliv připomínky.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

72 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.