Stavba nízkoenergetického RD svépomocíDobrý den,
jsme s přítelkyní na začátku stavby RD. Z typových projektů nás nic nezaujalo, chceme jednoduchou stavbu nízkého jednopodlažního domu s co nejmenší náročností. Takže jsem si nakreslil návrh sám viz. přiložený obrázek. Minulý týden jsme byli na výstavě a řešíme jaký materiál použít na stavbu domu a z výstavy mám ještě více zamotanou hlavu než před tím. Jasno máme ve vytápění, bude podlahové v celém domě (přítelkyně je na to zvyklá a mají to doma 20 let) vytápěné kondenzačním plynovým kotlem. K tomu jako doplněk budou krbová kamna na dřevo. Střechu chceme jednoduchou Áčkovou ze zbíjených vazníků. Na střechu/stropy počítám min. 25cm zateplení a teď otázka co na zdi? Rozhoduju se mezi Ytongem 375mm + cca. 10 - 12cm zateplení a nebo Hleluz STi 440mm + zase zateplení. Sice každý tvrdí, jak to jde bez, ale já tomu moc nevěřím a než dávat třeba 500mm Ytong jak doporučují na nízkoenergetický dům, tak se mě více zamlouvá jít touhle cestou. Zatím se více kloním k Ytongu pro lepší práci při stavbě a jednolitosti zdiva.
Zajímá mě Váš odborný pohled na věc a případné řešení celého domu. Budu rád za jakékoliv připomínky.