Spotřeba energie

Rubriky:

Reklama
Spotřeba energie

Koupili jsme novostavbu RD 150m2 5+1, patrová polovina dvojdomku. Dům je z Porothermu a zateplen 10cm polystyrenu. Dole máme podlahové topení IVAR a nahoře radiátory. Radiátory nepouštím skoro vůbec. Na podlahovce je termohlavice, kterou mám nastavenou na teplotu 22°C a čerpadlo na první stupeň. Kotel je Protherm Rejnok 24KW. Tam mám nastavenou teplotu na cca 30°C a 2 stupeň výkonu. V obýváku a kuchyni je teplota 20°C. Teplota v místnostech by nám docela vyhovovala, ale připadá mi při takovémto tepelném konfortu denní spotřeba 75KW až dost velká. Nevíte co je špatně? Jaký mám mít rozdíl mezi teplotou na kotli a na podlahovce? Když jsem přidal na kotli teplotu na cca 42°C a podlahovku na 25°C a dal čerpadlo podlahovky na druhý stupeň, spotřeba se zvýšila na 100KW za den. Nerad bych se dočkal nějakého překvapení od ČEZu, tak žádám o radu :o))

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

24 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.