Trable se stavebnim povolenim

Reklama
Trable se stavebnim povolenim

Dobry den,
obracim se na Vas vsechny diskutujici lidi z praxe s prosbou o radu ohledne meho problemu se stavebnim povolenim:

v lete jsem provedl pruzkumny vrt studny a zazadal o stavebni povoleni na stavbu studny a odber vody. Sousedka kvuli strachu o svoji vodu v kopane studni podala stiznost, po ktere me Vodopravni urad (VU) vyzval, abych provedl cerpaci zkousku.
Tuto zkousku provedl autorizovany hydrogeolog, ktery ale bohuzel nepochopil co se od nej zada udelal narazove vycerpani studny (27m3 za 24 hodin) a sousedka po te, co ji klesla voda ve studni odmitla pokracovat v cerpaci zkousce dal.
Na dalsim jednani s VU nas VU vyzval, abychom zkousku opakovali tentokrate podle toho co chtel VU zjistit - Ovlivni odber 900/l denne okolni studny..?
Vysledek nove Cerpaci zkousky mame a rika, ze pri tomto odberu k ovlivnovani nedojde.
Bohuzel se ale sousedka zasekla a hrozi odvolani na kraj...

Mezi tim jsem zazadal Stavebni urad (SU) o spojene uzemni rizeni a stavebni povoleni, kde jako jediny zdroj vody figuruje prave ona studna.

Momentalne mi tak hrozi, ze v pripade ze se sousedka odvola, zamitne SU urad moji zadost o stavebni povoleni a ja si tak letos nepostavim ani babovicku.

Ma na neco takove SU vubec pravo? (zamitnout mi Stavebni povoleni)
Jak by mel postupovat VU v pripade odvolani? ( zamitne zadost o odber spodnich vod a stavebni povoleni na studnu nebo ho jenom pozastavi?)

Dekuju vsem za rady, jsem z toho neustaleho kolovani po uradech velmi unaven a znechucen.

S pozdravem
Ing. Karel Bartos

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

22 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.