betonový strop bungalovu

Reklama
MS Martinů st. @martinu.st před 14 roky30.03.2010 18:33:00
betonový strop bungalovu

Dobrý den přeji všem stavitelům.
Máte tu někdo zkušenosti z cenou betonového stropu (pochůzního) versus krov s klasickou krytinou?
Několik měsíců už tady pročítám všechny příspěvky, ale eznadějně hledám radu, jaký strop pro bungalov.
Koupil jsem hrubou stavbu z betonových tvárnic o půdorysu 12 x7m. Bohužel krov nevydržel čekání na nového majitele a někdo trámy prach sprostě rozkradl. Rozhoduji se z čeho udělat nový strop. Mám v projektu sedlovou střechu o sklonu 22°, ale vzhledem k okolním stavbám s vesměs plochou střechou bych ji rád udělal plochou a pochůzní. Z jedné užší strany je úroveň střechy zároveň s terénem, takže přístup na střechu je ideální. Bavil jsem se o tom s původním projektantem a ten mi potvrdil, že betonová střecha o rozporu 6,6 metru by mě vyšla asi levněji a to hlavní bylo by to rychlejší. Do této stavby bych se potřeboval nastehovat co nejdřív protože mi rychle docházejí finance a půjčka je pro mě za daných okolností nemožná. navíc budu muset udělat nový věnec protože starý je špatně vylit. Ten se mi sice podařilo bez problémů sundat, ale nevím co dál.
Dál mi bylo řečeno, že tento dům byl navržen s vnitřní izolací a díky tomu se bude špatně a draze řešit zateplení betonového stropu. Vše má své plusy a mínusy

Betonový strop
+prý levnější varianta
+rychlejší řešení
- složitější izolace stropu
+ pochůzní prostor

Klasický krov
+možnost použít sypané izolace kterou již mám
- delší stavební proces a více řemesel
+ je již v projektu

Děkuji moc všem za rady

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

42 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.