Vyhledávání
Naše další weby
Dobrý den přeji všem stavitelům.
Máte tu někdo zkušenosti z cenou betonového stropu (pochůzního) versus krov s klasickou krytinou?
Několik měsíců už tady pročítám všechny příspěvky, ale eznadějně hledám radu, jaký strop pro bungalov.
Koupil jsem hrubou stavbu z betonových tvárnic o půdorysu 12 x7m. Bohužel krov nevydržel čekání na nového majitele a někdo trámy prach sprostě rozkradl. Rozhoduji se z čeho udělat nový strop. Mám v projektu sedlovou střechu o sklonu 22°, ale vzhledem k okolním stavbám s vesměs plochou střechou bych ji rád udělal plochou a pochůzní. Z jedné užší strany je úroveň střechy zároveň s terénem, takže přístup na střechu je ideální. Bavil jsem se o tom s původním projektantem a ten mi potvrdil, že betonová střecha o rozporu 6,6 metru by mě vyšla asi levněji a to hlavní bylo by to rychlejší. Do této stavby bych se potřeboval nastehovat co nejdřív protože mi rychle docházejí finance a půjčka je pro mě za daných okolností nemožná. navíc budu muset udělat nový věnec protože starý je špatně vylit. Ten se mi sice podařilo bez problémů sundat, ale nevím co dál.
Dál mi bylo řečeno, že tento dům byl navržen s vnitřní izolací a díky tomu se bude špatně a draze řešit zateplení betonového stropu. Vše má své plusy a mínusy
Betonový strop
+prý levnější varianta
+rychlejší řešení
- složitější izolace stropu
+ pochůzní prostor
Klasický krov
+možnost použít sypané izolace kterou již mám
- delší stavební proces a více řemesel
+ je již v projektu
Děkuji moc všem za rady
pri mem obvode? cca 15x10m a jeste se to musi vyriznout motorovkou.vymerit,vyvrtat a ulozit.jeste k tomu jedna strana…
před 14 roky
Za den? mám počítat s nějakými složitostmi? Ja myslel že je to prace na hodinu...
před 14 roky
me taky.dal jsem zavitove tyce a pozednice jsem mel prisroubovane kolem celeho baraku za den.
před 14 roky
42 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení