lepení EPS na OSB strop při vnitřním zateplení

Reklama
lepení EPS na OSB strop při vnitřním zateplení

Zdravím,

Potřebuji nalepit EPS na OSB strop při vnitřním zateplení. Celkem bude 42cm ve dvou vrstvách a uvnitř spiro vzduchotechnika.

Nechci kotvit, spoléhám, že vnitřní příčky strop podrží. ALE.

Zatím uvažuji PUR pěnu, ale pořád ve mě hlodá malý červík nedůvěry. Samotný EPS bude mít v dané tlouštce váhu kolem 8kg/m2, plus ta vzduchotechnika, plus perlinka, lepidlo, štuk, řekněme 15kg/m2 stálého tahu (když nekotvím). Teď to držet bude. Ale za 20 let ? Díky vnitřním příčkám a dvojité vrstvě EPS, která se bude chovat jako jednolitá deska 10x15m, nemám starost, že mi to spadne na hlavu. Ale když se to utrhne, bude se to muset dříve či později spravit a to už by byl vážný problém.

To bylo na úvod. Teď o co jde. Jde o to, že PUR pěnou nelepíte v celé ploše EPS ale jen na proužky, tudíž na tyto proužky jsou kladeny vysoké nároky v tahu. Abych se pojistil, musel bych kotvit.

Ale protože kotvit nechci, zvažuji použití jiné techniky a to celoplošného lepení EPS na OSB. V úvahu by přicházelo disperzní lepidlo, například DISPERCOLL D2 od Druchemy, které snáší stálý tah 10MPa (100Kg/cm2). Ty čísla v poměru k odolnosti v tahu EPS nejsou důležitý, důležitější podle mě je spoj lepený v celé ploše a předpoklad vyšší trvanlivosti takového spoje než PUR pěnou, za desítky let.

Jinak obecně lepení EPS PUR pěnou nevylučuji, ale strop je specialita.

Máte někdo nějaký rozumný názor nebo vlastní zkušenost ? Je tu někdo kdo by se přiklonil spíše k disperznímu lepidlu než PUR pěně v této aplikaci ?

Ještě upřesním, že strop včetně velkoformátových desek EPS bude v téměř dokonalé rovině, není tedy třeba podlepovat či srovnávat.

Předem díky za podnětné připomínky.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.