Vychlazování bojleru do solárních kolektorů ???

Rubriky:

Reklama
MB Martin Bednář @martin.bednar297 před 14 roky05.04.2010 21:32:00
Vychlazování bojleru do solárních kolektorů ???

DD,
provozuji od min. roku svépomocně zhotovený solární okruh s kolektory a bojlerem na ohřev TUV. O tomto víkendu jsem okruh napustil po zimě. Ovšem nevím si rady s problémem, který jsem ale min. rok, bohužel, nepozoroval:
Dochází k vychlazování bojleru zpět do kolektoru, ale pozor v okruhu je samosebou zpětná klapka. Např. dnes , kdy bylo poměrně chladno a skoro celý den pod mrakem, děje se to ale i přes noc, čidlo na kolektoru ukazuje klidně 35 st. C. Občas sepne i čerpadlo - diference je nastavena na 8 st. C a dole v bojleru je chladno. Tím se na chvíli ochladí a vše se to opakuje dokola. Otázka tedy zní:
Je možné aby docházelo k samotížnému proudění teplé vody zpět do kolektoru pouze přes teplou větev ??? Zpětná klapka je na studené vracečce ihned za čerpadlem. Pomohlo by v tomto případě vložit zpětnou klapku na teplou větev ??? Trubky jsou dimenze Cu18 příp. PPR 20.
Jestliže jsem to nepopsal srozumitelně, tak se omlouvám a případně cokoliv doplním, příp. se pokusím nakreslit schéma.
Děkuji moc a moc všem za rady a informace.

Upraveno administrátorem před 2 roky
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.