Pokles tlaku při vypnutém kotli

Rubriky:

Reklama
Pokles tlaku při vypnutém kotli

Vlastníme plynový kondenzační kotel Dakon KZ 24B v topné soustavě rod.domu cca 100 l(2 patra),expanzní nádoba 5l, pojistný ventil 2 atm. a rozvod topenářských trubek v podlaze k radiátorům. (nejedná se o vlastní podlahové topení) Najednou, ze dne na den,cca týden po servisu kotle, kdy opravář vyměnil vadné čerpadlo, se nám začal ztrácet tlak na kotli. Ovšem zejména při vypnutém kotli ?! Když je kotel zapnutý a nepřetržitě topí, tlak drží. Když jsem kotel vypnul ze zdi a natlakoval na cca 1,2 atm. za cca 20 min. tlak klesl na 0. Abych vyloučil, že se voda ztrácí v kotli, uzavřel jsem ventily na vstupu a vystupu topné vody do a z kotle a vypnul kotel. Po 30min tlak držel, když jsem otevřel ventily, tlak klesl na 0. Znamená to, že v kotli únik není, nebo by přece jenom mohlo být něco s kotlem? Laik by logicky očekával, že při předpokládané netěsnosti topného systému bude platit: vyšší tlak při topení - větší únik vody.Já to mám obráceně. Máte někdo nápad,co s tím? Děkuji za každou radu.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.