Propojeni kotle na peletky + solární kolektory +AKU

Rubriky:

Reklama
VB Vašek Bouda @vasek.bouda před 14 roky14.04.2010 13:19:00
Propojeni kotle na peletky + solární kolektory +AKU

Dobrý den, měl bych dotaz na zkušenější z tohoto fora a poprosit je o radu případně návrhy řešení či vylepšení. Začínáme stavět dům a chceme využít program zelená usporám pro vytápění a solár. kolektory. Rozhodli jsme se zatím pro kotel na peletky Ponast KP11 + zatím nespecifikovaný solární kolektory pro ohřev TUV a přitápění.
Zajímá mě, zda to jde nějakým způsobem pospojovat. Máme v technické místnosti docela těsno a jestli to je vůbec ekonomické pro provoz.
Chtěl bych prosím vědět, jestli jde propojit kotel a solární kolektor přes AKU nádrž co bude k těm kolektorům a zárověn tu AKU nádrž využívat jako zdroj TUV a i pro topení(přízemí podlahovka, patro radiátory).
Mám tím na mysli, aby ta AKU nádrž fungovala zároveň jako bojler pro TUV( prostě teplá voda co mi poteče z kohoutku) a i jako zdroj pro podlahovku a radiátory v patře. Dům bude cca 12x8m s obytným podkrovím.
Uvítám i případné typy jaké ty kolektory a aku nádrž. Uvažuju o SYMPATIK AquaStorage od Systhermu, protože oni jsou i partneři Ponastu, takže by to zařídili komplet. Jestli se nepletu tak ten Sympatik je čistě jen Aku nádrž nebo jsou k tomu i kolektory. Budu moc rád, když mi poradíte i jiné výrobce(dodavatele) solár. kolektorů, kteří je dodávají zároveň s AKU nádrží.
Všem bych chtěl moc poděkovat za jakékoliv rady.

Upraveno administrátorem před 2 roky
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.