Propojeni kotle na peletky + solární kolektory +AKU

Rubriky:

Reklama
Propojeni kotle na peletky + solární kolektory +AKU

Dobrý den, měl bych dotaz na zkušenější z tohoto fora a poprosit je o radu případně návrhy řešení či vylepšení. Začínáme stavět dům a chceme využít program zelená usporám pro vytápění a solár. kolektory. Rozhodli jsme se zatím pro kotel na peletky Ponast KP11 + zatím nespecifikovaný solární kolektory pro ohřev TUV a přitápění.
Zajímá mě, zda to jde nějakým způsobem pospojovat. Máme v technické místnosti docela těsno a jestli to je vůbec ekonomické pro provoz.
Chtěl bych prosím vědět, jestli jde propojit kotel a solární kolektor přes AKU nádrž co bude k těm kolektorům a zárověn tu AKU nádrž využívat jako zdroj TUV a i pro topení(přízemí podlahovka, patro radiátory).
Mám tím na mysli, aby ta AKU nádrž fungovala zároveň jako bojler pro TUV( prostě teplá voda co mi poteče z kohoutku) a i jako zdroj pro podlahovku a radiátory v patře. Dům bude cca 12x8m s obytným podkrovím.
Uvítám i případné typy jaké ty kolektory a aku nádrž. Uvažuju o SYMPATIK AquaStorage od Systhermu, protože oni jsou i partneři Ponastu, takže by to zařídili komplet. Jestli se nepletu tak ten Sympatik je čistě jen Aku nádrž nebo jsou k tomu i kolektory. Budu moc rád, když mi poradíte i jiné výrobce(dodavatele) solár. kolektorů, kteří je dodávají zároveň s AKU nádrží.
Všem bych chtěl moc poděkovat za jakékoliv rady.

Upraveno administrátorem před 3 roky
Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

25 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.