Najlacnejsia stavbaHned na zaciatok uvediem, ze takyto prispevok tu este asi nebudete mat :)
Aby som objasnil moj "problem", je to vsetko len v hlave zatial ako napad. a kedze som dost laik v tejto problematike, ale zaujima ma to a nasiel som taketo forum, kde je vela odbornikov na vec, skusim sa spytat.
Ake su najlacnejsie moznosti vystavby jednoposchodovej budovy? zacneme pri tom, ze mam pozemok, kde by som chcel zacat stavat. budovu si predstavme ako byty, respektive panelak. povedzme, ze by mala 100 metrov a na sirku 8 metrov, budu v nej 4 vchody a kazdy z tychto vchodov bude mat chodbicku, ktora bude predelovat 2 rovnake priestory oproti sebe a budu tu aj schody na poschodie, kde zase budu rovnake dva priestory. ide o tvar obdlznika celej budovy.
takze ako som pisal, nevyznam sa do stavebnictva, ale precital som si nieco o thermodome, vacsinou z propagacnych letakov, kde uvadzaju, ze je vysoka uspora pri stavbe. tak som to bral za smerodajne, ale tu som si precital par prispevkov, kde s tym kazdy nesuhlasi a nenasiel som odpoved na tu moju otazku, ako to postavit co najlacnejsie? ide o komplet vystavbu od zakladov, cez mury, elektroinstalacie, vodoinstalacie, kurenie, okna, strecha...
a podla predstavy by boli toalety a sprchy na jednom poschodi vedla seba, teda mali by spolocnu stenu, co by mohlo znamenat usporu na materiale? a na hornom poschodi by boli zase presne nad
fakty:
-ide o stavbu v mestskej casti, teda inzinierske siete nebudu problem
-pozemok je v miernej sikmine, to som rozmyslal, ze by sa urobili take "schody" a kazdy jeden vchod by znamenal o kusok nizsie postavit
-ostatne, ked ma napadne, dopisem
tak co myslite k mojmu napadu, co bude najlepsie riesenie?