Horkovzdušná krbová sestava

Reklama
Horkovzdušná krbová sestava

Dobrý den. Mám starší rodinný domek, 2 podlaží. V 1.p. je obývací pokoj propojený obloukem s kuchyní, vstupní chodba, ložnice a koupelna. Ve všech místnostech jsou nově osazená plastová okna a snížené zateplené stropy se zakončením sádrokarton + polystyrenové stropní kazety. Celková kubatura podlaží je 173 m3. Ve 2. p. jsou dvě neobývané místnosti o objemu 70 m3. Komín je vyvložkovaný, 200 mm, délka cca 6m.
Mám v úmyslu zbudovat v 1.p. krb s krbovou vložkou a teplovzdušným rozvodem. Chtěl bych docílit vytápění převážně prostor 1.p. a ve 2.p. pouze udržovat nezámrznou teplotu. Dva vývody opláštění vložky bych spojil v sopouchu do jednoho 15 cm , který bych v prostoru půdy vedle obou místností 2.p. rozdělil do dvou větví o délce cca 4 m a přivedl je do těchto místností mřížkou při podlaze. Dva vývody 15 cm bych spojil a přivedl je zadní stěnou krbu do vstupní chodby ve výšce cca 1,5 m. Z této chodby bych při podlaze přivedl do prostoru pod vložku přívod externího vzduchu. Odkouření bych přivedl do komínové vložky 200 mm kouřovodem, který by byl před zděří opatřen mezikusem s komínovou klapkou. Vytypoval jsem si krbovou obestavbu Marta a krbovou vložku FERLUX C-19 10 kW, sopouch z desek SILCA.
Prosím o radu, zda je můj záměr reálný, příp. jaké změny byste mi mohli za těchto podmínek doporučit.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.