"Predsazena" montaz oken na StyrodurDobry den,
urcite se tady najde nekdo, kdo by mi poradil, schvalil, vyvratil, vysvetlil predsazenou montaz oken, jak mi ji poradil vyrobce oken, ktery je bude osazovat.
Problem je v tom, ze chci predsadit okna v zateplenem systemu Durisol. Skladba zdi je 35mm drevostepka + 150mm beton + 120mm polystyren + 35mm drevostepka (na kterou prijde zateplovak 100mm, proto chci okna presadit)
A ted k tomu problemu, kdybych chytil okna do osteni, tak neni problem, ale ja chci okna osadit na hranu toho betonu, ze prakticky bude sedet uz na tom polystyrenu. Prvni reseni, ktere bylo pak zavrzeno, bylo pouziti masivnich paskovych 5mm kotev, ale byl by problem s vyrovnanim
Druhe reseni, ktere mi bylo doporuceno, bylo nalepit Styrodur (nebo jiny tvrzeny polystyren) na celou plochu na flexibilni lepidlo, ze se rozlozi vaha a okno se na to polozi a zafixuje nahore+boky a pasky dole, ze to v pohode unese.
Co vy na to? Pry se to pouziva.
ANEBO oddlabat polystyren na te spodni hrane a prisroubovat tam pomocny ram (co jsem videl, je to nejaky zapeneny profil, prisroubovany do toho betonu, hozeny do vodovahy)
Prilozim obrazek a fotku, snad to z toho bude jasne.
Dekuji
RM