Bourani nosne pricky

Reklama
Bourani nosne pricky

Dobry den,
Pomalicku postupuju v rekonstrukci domu a ted jsou na rade 2 nosne pricky v suterenu domu. Chci nevyhovujici dispozici domu upravit k obrazu svemu a k tomu potrebuju vybourat dve zdi a nejake pricky. Puvodne jsem chtel tuto praci zadat odborne firme, ale nenasel jsem zadnou, ktera by projevila o tuto praci sebemensi zajem. Pote mi jeden znamy projektant navrhnul at si zdi shodim sam, ze na tom nic neni. A tak sem zase zacal schanet informace jak toto provest a dospel jsem k zaveru, ze to asi nebude uplne neralne.
Pro preklad mi byl doporucen "I" profil 240 mm. Postupovat chci takto:
1, Vyhloubit kapsy v obvodove zdi cca 20 cm hluboke pro ulozeni profilu
2, Na kazde strane do kapsy na maltu polozit presne vyriznutou dlazdici na ktere bude profil stat a prenaset vaho do obvodove zdi.
3, Na vysku profilu odeprat na jedne strane bourane zdi do cca poloviny jeji tloustky "zlab" pro profil.
4, Vlozit profil do vytvoreneho otvoru a konce profilu v kapse vyzdit
5, Po vytvrdnuti malty totez opakovat na druhe strane zdi.
6, Profily pomoci zavitovych tyci pro jistotu sesroubovat
7, Zacit zed od shora rozebirat.

Jak jsem otriskal omitky v suterenu tak mam spise pocit ze se nejedna o nosne zdi, ale prubezne pricky a v jedne je navic veden nepouzivany komin.
Prilozil jsem i nejake obrazky kde to snad bude lepe patrne

http://img265.imageshack.us/gal.php?g=10…

Je v mnou uvazovane postupu nejaky zasadni problem, nebo to takhle muzu provest ?

Diky
Marek

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

16 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.