Lámu si hlavu ja utěsnit hrdlo plastové PP šachty kterou mám zakončený vrt studny. Pokud jsou vydatné deště, pak vodovodní potrubí uložené v písku funguje jako svod vody (pravděpodobně) a do šachty se mi natlačí skrz mezeru mezi šachtou a ocelovou pažnicí voda. To hrdlo je vysoké 8cm. Mezikruží není soustředné, někde je mezera 1cm někde 0,5cm. Výškově je vše v jedné rovině, takže se bojím aby mi někdy nehrkla voda do vrtu. Problém je najít těsnění, které přilne k PP (podle mě neexistuje). Nemá někdo nějaký nápad? Já mám několik variant, ale vše je dost složité - např. seříznout hrdlo šachty na cca 4cm - odhalím tak 4cm trubky. Navařit na šachtu mezikruží. Vyrobit mezikružní přírubu s drážkou pro těsnění - tu nasunout na ocelové pažení a svrtat s navařeným mezikružím. Nevím jestli tlak vody udrží toto těsnění ... dále je otázka jestli se tam dostanu horkovz. pistolí na svaření toho plastu. Nebo natavit PP svařovací drát do mezery - třeba by se přilepil i k oceli - ovšem to zase bude problém s mírnou diletací - šachta se určitě bude trochu hýbat léto/zima. Fakt nevím - budu rád za každej nápad.
Dobry den, Řeším právě podobný problém, pouze s tím rozdílem,že pažení mám z PVC a ne z ocelové trubky. Pokud si…
před 13 roky
Tak tato pěna ale i jakákoli jiná studniční pěna je naprosto nevhodná. Po vytvrdnutí voda vesele teče mezi pěnou a PP…
před 13 roky
Doporučil bych třeba tohle http://www.denbraven.cz/produkty/0591.htm
před 13 roky
11 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení