Utěsnění PP šachty vrtané studny

PK Pavel Kříž @pavel.kriz748 před 14 roky06.05.2010 14:48:00
Utěsnění PP šachty vrtané studny

Lámu si hlavu ja utěsnit hrdlo plastové PP šachty kterou mám zakončený vrt studny. Pokud jsou vydatné deště, pak vodovodní potrubí uložené v písku funguje jako svod vody (pravděpodobně) a do šachty se mi natlačí skrz mezeru mezi šachtou a ocelovou pažnicí voda. To hrdlo je vysoké 8cm. Mezikruží není soustředné, někde je mezera 1cm někde 0,5cm. Výškově je vše v jedné rovině, takže se bojím aby mi někdy nehrkla voda do vrtu. Problém je najít těsnění, které přilne k PP (podle mě neexistuje). Nemá někdo nějaký nápad? Já mám několik variant, ale vše je dost složité - např. seříznout hrdlo šachty na cca 4cm - odhalím tak 4cm trubky. Navařit na šachtu mezikruží. Vyrobit mezikružní přírubu s drážkou pro těsnění - tu nasunout na ocelové pažení a svrtat s navařeným mezikružím. Nevím jestli tlak vody udrží toto těsnění ... dále je otázka jestli se tam dostanu horkovz. pistolí na svaření toho plastu. Nebo natavit PP svařovací drát do mezery - třeba by se přilepil i k oceli - ovšem to zase bude problém s mírnou diletací - šachta se určitě bude trochu hýbat léto/zima. Fakt nevím - budu rád za každej nápad.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

11 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.