TZB-info - Expanzní nádoby pro pitnou…
Tlakové expanzní nádoby vyrovnávají objemovou roztažnost soustav pitné a užitkové vody nebo se používají pro snížení rázů od čerpacích stanic nebo jiných zařízení. Nacházejí uplatnění i jako…
Dobrý den,
má kotel Dakon BEA 24 BT od roku 2005 s pravidelnou roční kontrolou. Než volat na níže popsaný problém zbytečně servisáka, chci se zde zeptat. Pod vypouštěcím ventilem mám 10l kbelík na vodu,která běžně kape v případě zahřívání teplé vody(nemám to svedeno do odpadu, vodu využiji na podlívání apod.). Vždy se mi to průměrně naplnilo tak za 5dní až týden. Asi poslední 3-4 měsíce musím 10l kbelík vyměňovat za 1-2 dny. Tlak v otopné soustavě je 1,1-1,2Bar. Chtěl jsem zkusit se podívat na těsnění ve vypouštěcím ventilu,ale nepodařilo se mi ventil uvolnit(viz foto). Je z nějakého tvrzeného plastu.Použil jsem klíč č.22 ale nešlo to resp. jsem nechtěl využít "hrubé" síly, abych něco nepoškodil. Je tento ventil našroubován na kovový T-kus? Můžete mi poradit jak to uvolnit? Nebo to odkapání vody(kape skoro co 1 sekundu a i když kotel je v klidu-bez ohřívání teplé vody) je jiný problém?
Díky za radu.
S pozdravem Badura Radomír
5 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení