Dakon BEA 24BT-vypouštěcí ventil

Rubriky:

Reklama
Dakon BEA 24BT-vypouštěcí ventil

Dobrý den,

má kotel Dakon BEA 24 BT od roku 2005 s pravidelnou roční kontrolou. Než volat na níže popsaný problém zbytečně servisáka, chci se zde zeptat. Pod vypouštěcím ventilem mám 10l kbelík na vodu,která běžně kape v případě zahřívání teplé vody(nemám to svedeno do odpadu, vodu využiji na podlívání apod.). Vždy se mi to průměrně naplnilo tak za 5dní až týden. Asi poslední 3-4 měsíce musím 10l kbelík vyměňovat za 1-2 dny. Tlak v otopné soustavě je 1,1-1,2Bar. Chtěl jsem zkusit se podívat na těsnění ve vypouštěcím ventilu,ale nepodařilo se mi ventil uvolnit(viz foto). Je z nějakého tvrzeného plastu.Použil jsem klíč č.22 ale nešlo to resp. jsem nechtěl využít "hrubé" síly, abych něco nepoškodil. Je tento ventil našroubován na kovový T-kus? Můžete mi poradit jak to uvolnit? Nebo to odkapání vody(kape skoro co 1 sekundu a i když kotel je v klidu-bez ohřívání teplé vody) je jiný problém?

Díky za radu.

S pozdravem Badura Radomír

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.