Havarijní stav - střechaPřed cca 1,5rokem jsem koupil budovu, která je ve špatném stavu. Střechu jsme narychlo opravily, ale pouze dočasně a při vytrvalých deštích do budovy zatíká.
Nynější střecha je sedlová, ale se sklonem pouze 5°. Tuto střechu chci demontovat a udělat klasickou sedlovou se sklonem(30-45°) a vytvořit půdní prostory ve kterých jsem chtěl udělat podkrovní byt.
Na jaře jsem začal zjišťovat náležitosti ke stavebnímu povolení a nyní jsem chtěl dokumenty předat projektantovi. Dva projektanti mi nezávisle na sebe řekli, že toto stavební povolení se nemusí v tomto roce stihnou a že jenom územní řízení trva někdy i 9měsíců. (zastavěná plocha je 250m2).
Bylo mi řečeno, že mám zkusit opravu střechy řešit přes "havarijní stav" při kterém bych mohl změnit i sklon střechy a vytvořit půdní prostory pokud dodržím "standartní podmínky(postupy) pro výstavbu", které musí být dodrženy pro shodu s územním plánem.
Střechu chci(musím) vybudovat do konce tohoto roku. Je opravdu v hrozném stavu. Teď už vím, že jsem měl tyto papíry vyřizovat dříve, ale to chyběli peníze.:-(
Máte někdo zkušenosti s takovýmto postupem?
Co je potřeba dodat na stavební úřad?
Nevíte který zákon a paragraf tyto postupy vymezuje?
Děkuji