Starý dům a jak na něj ...

Starý dům a jak na něj ...

Dobrý den. Chtěl bych poprosit o radu. Plánuji koupit stavení 200 let staré (statek), zdi jsou kamenné,v jedné části vlhké od země.(Tam plánuji vykopat zvenčí, izolovat základy polystyrenem,popřípadě tam dám drenážní trubku.)
Dům je přízemní,3 plus 1 (chodba a z ní je vstup do všech tří místností,do každé zvlášť,za kuchyní je koupelna a wc),plocha cca 80 metrů. Jedna místnost (obývák) je výš,než ostatní o cca 15 cm a má podlahu dřevěnou,která vypadá poměrně dobře. Zbytek podlah je beton,nevím,jak silný. Stropy normální výšky. Komín vypadá také dobře, topilo se tam v každé místnosti kamny. Plyn je na hranici pozemku,ale do toho se mi moc nechce. Jakým stylem vytápět (a zlepšit TZ), samozřejmě, aby to bylo co nejlevnější,nejefektivnější a s co nejmenšími úpravami (bourání,kopání podlah,...)? Jde i o to, že tam budu bydlet sám a jezdím do zaměstnání, kde jsem 12 hodin,dvakrát do měsíce 24 hodin a nechtěl bych se vracet do "lednice". Bylo by například vhodné topit elektrickými kabely v podlaze (tam,kde je beton), doplněno o krb,krbová kamna,peletová kamna, nebo TČ vzduch-vzduch ? Ptám se asi hodně naivně,ale jsem z "paneláku" a nemám vůbec představu,co a jak. Předpokládám,že bych jako první vyměnil okna a položil na půdu izolační vatu, izolovat zvenku stěny prý nemohu,dokud se nezbavím vlhkosti a u kamenu je to prý i zbytečné (jpp :) ) ... Díky za případné podněty.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.