Funkce topení s aku nádrží

Reklama
Funkce topení s aku nádrží

Dobrý den.
Mám topný systém Atmos D20P s peletkovým hořákem + aku nádrž 750l + radiátorový okruh + okruh podlahového topení + ohřev boileru 160l. Regulace je řešena 2x Adex comfort 03KB, které řídí nabíjení aku nádrže a 2 směšovací ventily ESBE pro podlahovku a radiátory + čerpadla. Dále jsou v peletkovém hořáku Atmos A25 instalována dvě čidla (horní teplota aku nádrže a spodní teplota aku nádrže) s relé ovládající odtahový ventilátor. Systém by podle mne (laicky) měl fungovat takto:
1. Zapnu kotel, ten nastartuje hořák na plný výkon a natopí nejdříve dům a poté Boiler a Aku nádrž a poté se utlumí (podle teploty čidel v aku nádrži). Tento proces by podle mne měl trvat několik hodin bez utlumení kotle.
2. Po útlumu by měl dům brát teplo z Aku nádrže a při poklesu pod určitou teplotu v Aku nádrži se automaticky spustí kotel, dotopí aku nádrž a utlumí se. A tak stále dokola.

Problém:
Nyní se systém spustí, kotel (22kW) se za cca 20minut natopí na 85st. a utlumí se, neboť jej vypne kotlový termostat, vychladne přes systém a opět po cca 20 minutách se spustí a opět se natopí na 85st a utlumí. Takto běží systém stále dokola. Za kotlem je Laddomat 21 a na horním budíku je např. teplota 85st. na budíku směrem k dolní části kotle je 83st. a na budíku ze spodní části aku nádrže je 45st (Při pohledu na Laddomat ten pravý spodní). Není přece normální, aby kotel takto cykloval stále dokola, jako by aku nádrž vůbec neměl. Pokud nechám systém běžet celý den, radiátorový okruh i podlahovka se ohřejí, ale aku nádrž je stále na cca 32st. a více nelze dobít. Rovněž vytopení domu nyní trvá cca 1 - 2 dny. Toto není rovněž podle mne normální.
Můžete mi prosím poradit, kde je chyba?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

12 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.