uzemnění starého domu

uzemnění starého domu

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat na uzemnění starého domu.
Koupil jsem si domeček z 20 let a ted ho spravuji, elektriku hodlám dělat příští jaro a lelikož jsem vystudoval slaboproud se zaměřením na počítačové systémy tak to raději přenechám odborné firmě ale nerad bych se dočkal toho, že budu mít hotovy betonové podlahy a stěny pak mi přijde elektrikář a řekne že se musí zatlouci uzemňovací tyče a podobně a je potřeba všechno rozmlátit.
Situace je následující: po důkladném hledání po zemnícího pásku ani vidu ani slechu, dodatečné položení pásku kolem domu nepřipadá v úvahu ( dům je umístěn mezi domy a od ulice je 2,5 metrový asfaltový chodník) jediné volné místo je na dvoře (60m2) ale od sousedů jsem zjistil že po celém dvoře v hloubce asi +-20cm je dlažba z kamenů na štorc, takže asi se bude muset použít zemnících tyčí. Hromosvod je v dezolátním stavu a pochybuji že je i správně uzemněn.
Otázka zní: šlo by využít pro uzemnění (vody, plynu, odpadu, bojleru, topení, pojistkové skříně a PEN svorky) uzemnění hromosvodu který bude nově udělán tou samou firmou jako elektroinstalace nebo bude nutné uložit zemnící pásek do zeminy v místnosti a pak na nej přijde ipa s betonem. Nebo je případné jiné řešení tohoto problému.
Předpokládám že zmiňovaná 20cm hloubka pro uložení zemnícího pásku je málo a bude nutné použít tyčí ( lze použít pásek a ten spojit s dvěma 2m tyčemi připevněnými na zemnící pasek na začátku a na konci pásku?)
Rad bych měl orientační představu než budu vybírat el. firmu.
děkuji za odpověď, případné Vaše zkušenosti na řešení tohoto problému na chrostik888 at gmail.com

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.